Onze douchebak bestaat uit een plaat gemaakt van XPS-schuim en heeft ~2% verval. Het verval is door een machine uitgesneden en begint gelijkmatig op iedere hoek van de bak, in de richting van de hoeken van het afvoerkanaal. Zo zal het water op iedere plek in de douche even goed wegstromen. De afvoer uit roestvast staal is goed afgedicht en is al tijdens het productieproces in de bak aangebracht. De bak is aan beide kanten volledig bedekt met speciale, elastische lijm en een verstevigend net. Bij de douchebak zijn een sifon en individueel gekozen afvoerrooster inbegrepen. Het geheel hoeft dus alleen nog maar te worden geïnstalleerd.

De douchebak is verkrijgbaar in drie verschillende diktes, namelijk 20, 28 of 35 mm. Het afvoerrooster steekt circa 15 mm boven de bovenrand van de bak uit. Het bovenoppervlak heeft bovengenoemd verval, terwijl het beneden oppervlak plat is. Natuurlijk geldt: hoe dikker de bak, hoe groter het verval. Belangrijk is dat de douchebak (ondanks zijn eigen stijfheid en bestendigheid) op een harde ondergrond dient te worden gemonteerd, zodat de bak over de hele oppervlakte ondersteund wordt.

Het volgende zeer belangrijke onderdeel van de. installatie is dat het hele douche-oppervlak, vooral de verbindingen tussen de douchebak en de vloer en wanden, hoeken, wateraansluitingen en afvoer, goed moet worden afgekit. Deze plekken worden intensief blootgesteld aan de werking van water. Zelfs optimaal gelegen tegels en voegen garanderen geen complete lekdichtheid zonder geschikte waterdichting. Met ons afdichtsysteem kunnen wij een waterdicht oppervlak creëren over het hele douchegebied. Bekijk onze adviesgids over waterdichting.

1. Prepareren van de muren en de vloer. Klaarleggen van benodigd gereedschap.

2. Plek van de douche bepalen door de douchebak op de gewenste plek te plaatsen

3. Opening uitsnijden voor de douchebak

4. Gat maken voor het sifon.

5. Sifon aansluiten op de sanitaire installatie.

6. Steunen prepareren voor onder de douchebak.

7. Doucheak passen en vastzetten.

8. Douchebakak lijmen en sifon afdichten.

9. Vloer prepareren voor afwerking met cementplaten.

Drill Hammer Handsaw Jigsaw Level Notched - Trowel Pencil Screwdrivers Utilityknife

1. Reinig en prepareer de muren en vloer. Leg materialen en gereedschap klaar op een handige plek. Je zult waarschijnlijk de volgende voorwerpen nodig hebben: waterpas, potlood, meetlint, vijl, lijmkam, emmer. Met de zaag kun je de randen van de bak bijzagen tot de gewenste afmetingen. Onthoud dat twee tegenoverliggende zijden even lang moeten worden afgezaagd (max. ca. 10 cm aan elke kant), Anders kan de waterafvoer in het geding raken.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step0

2. Leg de douchebak op de grond op de beoogde plek. Zorg dat de bak evenwijdig tegen alle muren ligt indien je deze in een hoek plaatst. Markeer de randen van de bak en het afvoergat met een potlood.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step1

3. Gebruik een decoupeerzaag om de balken bloot te leggen en een gat te zagen voor de douchebak.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step3

4. Vind de best mogelijke positie voor het waterslot. De beweegbare aansluitpijp biedt grote manoeuvreermogelijkheden tijdens het aansluiten op de sanitaire installatie. Maak de aansluiting voor het waterslot bijv. als een "plank” tussen de balken. Probeer het waterslot aan te sluiten en controleer of de hoogte in orde is. De afvoer bevindt zich 65 mm onder de douchebak.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step4

5. Ga na of het waterslot goed gemonteerd is en of je deze na montage van de bak nog zult kunnen vastdraaien op de afvoer. Dicht de koppeling tussen het waterslot en de buis vervolgens af met siliconen. Nu kan het waterslot met koppeling worden getest op lekdichtheid.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step5

6. Prepareer de houten steunen voor onder de douchebak. Deze moeten minimaal 20 mm dik zijn. Zorg dat de douchebak over de hele oppervlakte wordt ondersteund. Snijd een opening uit voor de afvoer. De afvoer zelf heeft geen ondersteuning nodig, maar het waterslot en de bak moeten tegen een harde, stijve ondergrond zitten.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step6

7. Plaats de douchebak in de opening. Zorg dat de douchebak over de hele oppervlakte tegen de rand van het gat aan zit. Controleer of de douchebak gelijk is met de rest van de vloer en of de opening voor het waterslot op de juiste plaats zit. Verwijder de douchebak en dek het volledige gat in de vloer met grondeermiddel.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step7

8. Breng standaard tegellijm met een lijmkam aan in de opening in de vloer (voor extra bindingskracht kun je ook een dunne lijmlaag aanbrengen op de douchebak). Plak de bak op de vloer en ga na of deze waterpas ligt. Draai het waterslot vast op de bak. Als de naad tussen de randen van de douchebak en de vloer te groot is, vul deze dan op met lijm. Druk de bak vervolgens gelijkmatig aan met een kleine belasting en laat de lijm opdrogen.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step8

9. Dicht vervolgens alle randen tussen de douchebak en de vloer af met kit. Verf eerst het hele af te dichten oppervlak met grondeermiddel. Breng vervolgens op de verbindingen tussen de douchebak en de vloer en wanden met vloeibare folie tape en hoekstukken uit waterdicht membraan aan. Laten drogen. De laatste stap is het bedekken van het hele doucheoppervlak (+50 cm vanaf iedere rand) met vloeibare folie. Een dergelijk afgedichte douchebak is klaar om te worden betegeld. Lees voor gedetailleerde instructies de handleiding voor correcte waterdichting.

Wet - Room - Tray - In - Timber - Floor - Step9

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren