Wij laten u in de volgende stappen zien hoe u een Wiper WP Premium putafvoer in de dekvloer kunt inbouwen en aansluiten op het riool.

We raden aan om de beschermfolie pas van het design-rooster-afdekking te verwijderen nadat ude installatie heeft voltooid.

Om installatie te vergemakkelijken, dient u de douchegoot en sifon op de gewenste plaats in de vloer te bevestigen - gebruik de meegeleverde pootjes, die u stevig in de vloer kunt verankeren, voor een optimale positionering voor de montage.

Gebruik een waterpas als hulpmiddel voor het exact horizontaal uitlijnen van de afvoer.

1. Bepaal de gewenst hoogte van de douchebak inclusief de vloerafwerking en markeer het gebied op de muur waarin de afvoer moet worden geïnstalleerd (houd rekening met een lichte helling van de douchebak naar de afvoer)

Wp - Premium (1)

2. Sluit de putafvoer aan op de riolering en stel de installatiehoogte in met de stelpootjes. De bovenrand van het frame moet ca. 1 mm onder het vloeroppervlak.

Wp - Premium (2)

3. Vul het gebied onder en rond de afvoer met vloeibare dekvloer tot aan de bovenrand van de flens en laat deze volledig drogen.

Wp - Premium (3)

4. Breng eerst de primeroplossing aan op de gedroogde dekvloer en laat deze drogen. Breng vervolgens een eerste dunne laag van de vloeibare folie aan op de primerlaag (bijv. PCI Lastogum, inbegrepen in de Wiper-afdichtingsset). Als hulpmiddel bij het aanbrengen van de verzegelingsvloeistof kunt u een spatel gebruiken.

Wp - Premium (4)

5. Breng nu de meegeleverde afdichtingsmanchet en eventueel ander afdichtingsmateriaal (afdichtingsband, afdichtingshoeken etc.) aan op de nog vloeibare laag. Laat deze eerste laag ongeveer een uur drogen.

Wp - Premium (5)

6. Breng vervolgens een tweede beschermlaag van de vloeibare verzegelingsfolie aan over het hele gebied tot al het materiaal volledig is opgebruikt en laat het nog een uur drogen.

Wp - Premium (6)

7. Zodra de vloeibare afdichtfolie, volgens de informatie van de fabrikant, volledig gedroogd is, kunt u de doucheruimte met tegels of graniet afwerken. Dicht tenslotte de opening tussen de tegels en de afvoer, de tegels en de muur af met een flexibele siliconenkit.

Wp - Premium (7)
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren