Hoe Betegel Ik Een Natte Cel

Het kan veel tijd kosten om jour ideale natte ruimte te ontwerpen en te installeren, of je het nu zelf doet of de hulp inroept van een vakman. Niet alleen schep je een functionele, stijlvolle ruimte in jouw woning, een natte cel kan jouw woning ook aanzienlijk in waarde doen vermeerderen, dus het is van groot belang om dit project vanaf het begin goed aan te pakken! 

Een van de laatste stappen bij het creëren van een natte cel is de betegeling. Tegels zijn een zeer geliefde keuze voor natte ruimten: ze hebben minimaal onderhoud nodig, zijn praktisch en verkrijgbaar in veel verschillende stijlen zodat je altijd een tegel vindt die past bij de rest van je decor. Waarschijnlijk wil je graag snel de tegels leggen opdat je van je nieuwe badkamer kunt genieten, maar je moet toch even pas op de plaats maken en een aantal zaken overwegen.

Als je het niet helemaal aandurft om zelf je natte cel te betegelen, raden wij aan om een vakman in de arm te nemen. Slecht geplaatste tegels kunnen leiden tot verschillende problemen en de kosten om deze te verhelpen lopen vaak snel op als alles opnieuw moet worden geïnstalleerd. Hier vind je een overzicht van waar je zoal aan moet denken bij het betegelen van een natte ruimte.

Zorg ervoor dat je de juiste tegels gebruikt.

De tegelkeuze is van groot belang bij het creëren van een natte cel. Je gaat natuurlijk voor een bepaalde kleur en patroon maar het is vooral belangrijk dat de tegels daadwerkelijk geschikt zijn voor de ruimte. 

De beste tegeltypes voor de badkamer:

  • Mozaïektegels
  • Porseleintegels
  • Natuursteen 

Keramische tegels zijn prima geschikt voor de wanden van een natte cel. Echter, dit tegeltype wordt niet aanbevolen voor vloeren van natte ruimten aangezien ze enigszins poreus zijn en daardoor niet 100% waterdicht. 

Bij de tegelkeuze is het ook is belangrijk om rekening te houden met de afvoer. Als je een traditionele vierkante afvoer gebruikt in het midden van de vloer, zijn mozaïektegels een uitstekende keuze. Als je kiest voor een natte cel met zijuitlaat moet je er iets langer bij stilstaan. Je moet er zeker van zijn dat de afvoer past bij de gekozen tegels en de manier waarop ze aangebracht zijn. 

Het spreekt voor zich dat tegels, en vooral natte tegels, glad kunnen zijn! Antisliptegels zijn ideaal voor natte ruimten die worden gebruikt door ouderen, kinderen of mensen met een beperkte mobiliteit.

Gebruik de juiste tegellijm.

De lijm waarmee de tegels worden vastgezet, moet van hoge kwaliteit zijn en bovendien flexibel. In een natte cel moet de vloer volledig worden verlijmd om te voorkomen dat er water onder de tegels komt. Tegellijm voor natte ruimten dient specifieke chemicaliën te bevatten die ervoor zorgen dat de lijm zich hecht aan het waterdichte membraan en toch flexibel blijft onder de vloer. Als je vloerverwarming installeert in jouw natte cel raden wij aan een lijm te kiezen die hiervoor speciaal ontworpen is.

Als je vloertegels zet in natte ruimten is het van vitaal belang dat niets het waterdichte membraan binnendringt of beschadigt. Als deze membraanlaag beschadigd raakt, kan dit leiden tot waterlekkage en mogelijk vocht of rot in jouw woning veroorzaken.

Bij Wet Rooms Design is ons assortiment douchebakken voor natte cellen essentieel als je een moderne natte cel thuis wilt inbouwen. Deze bakken zijn volledig waterdicht en vormen een sterk en stabiel oppervlak waarmee je jouw badkamer kunt betegelen en voltooien. Als je graag een goed begin wilt maken met jouw project, neem dan contact op met een van onze experts voor meer informatie.

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren