De Beste Vloer Voor Een Natte Kamer

Als je eindelijk de sprong waagt en begint met je ontwerp voor een nieuwe badkamer, moet je vooral rekening houden met de keuze van vloerbedekking. Natte ruimtes, ook wel wetrooms genoemd, zijn momenteel ongelooflijk populair en bijzonder in trek bij mensen die op zoek zijn naar een moderne, spa-achtige woonstijl. Als je een natte ruimte inbouwt is de vloerkeuze van nog groter belang, omdat deze goed afgedicht en waterdicht moet zijn om schade aan je woning te voorkomen. Met het oog op de vele verschillende keuzes hebben we onze experts gevraagd naar hun beste tips voor het selecteren van de juiste vloer voor een natte ruimte.

Dit moet je vooral niet vergeten

Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamervloer, is het gemakkelijk om je in je enthousiasme te laten meeslepen door een vloer die er fantastisch uitziet. Echter, het is van essentieel belang dat je de volgende factoren in gedachten houdt wanneer je de verschillende staaltjes vloerbedekking vergelijkt!

Is het waterdicht? Water kan in alle hoekjes en gaatjes van een natte ruimte kruipen, dus jouw vloer moet ertegen kunnen als hij constant wordt blootgesteld aan water.

Biedt de vloer voldoende grip onder de voeten? Het spreekt voor zich dat een natte ruimte glad kan worden. Hoewel jouw douchebak meestal voorzien is van een antislip-laag, dien je ervoor te zorgen dat de omringende vloerbedekking ook voldoende grip geeft na het douchen. Ribbels of een andere structuur zijn ideaal voor natte ruimtes!

Valt het te combineren met vloerverwarming? Als je prijs stelt op vloerverwarming in de badkamer moet je wel de geschikte materialen kiezen. Tegels, steen en cement zijn allemaal bestand tegen temperatuurschommelingen.

Vloerbedekking voor een natte ruimte

Porseleinen Tegels

We kunnen zeker stellen dat tegels van porselein momenteel in de lift zitten! Dit soort vloeren zijn populair omdat ze zowel betaalbaar als duurzaam zijn. Bovendien kun je kiezen uit een groot aantal verschillende stijlen die allemaal geschikt zijn voor jouw natte ruimte. Kies voor één enkele kleur of maak een mozaïek naar wens met diverse kleuren en/of motieven. Als jouw verbeelding grenzeloos is, zijn de mogelijkheden dat ook. Porseleinen tegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Ze kunnen worden gebruikt om zowel wanden als vloeren te betegelen.

Natuurstenen tegels

Natuursteen, marmer, graniet of speksteen bijvoorbeeld, zijn de ultieme luxe vloerbedekking voor natte cellen en geven elke ruimte een 5-sterren cachet. Natuursteentegels zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen, maten en kleuren, maar zijn wel iets duurder en moeten gezet worden door een deskundige. Echter, ze zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan.

Vinyl Vloerbedekking

Een badkamervloer van vinyl is een zeer gebruikelijke keuze; maar dat houdt niet in dat het niet luxueus kan zijn! Met een scala aan verschillende kleuren en motieven om uit te kiezen, is vinyl een uitstekende optie als je graag voor een betaalbare vloer kiest die ideaal is voor een druk huishouden. Mocht je gaan voor dit materiaal, dan dien je er wel voor te zorgen dat je een afvoer gebruikt die geschikt is voor vinyl. Zo niet, gebruik dan een ander materiaal voor de doucheruimte zelf. Vinyl kan gecombineerd worden met vloerverwarming; we raden je echter aan om een oogje te houden op de lijm die na verloop van tijd kan loslaten.

Microcement

Een van de meest moderne opties voor de vloer van je natte ruimte is microcement, perfect als je de ruimte een industrieel thema wilt geven. Deze waterdichte bedekking wordt in dunne lagen gelegd, waardoor het gewicht dat doorgaans een factor is bij de keuze voor een betonnen vloer niet meer meespeelt. Deze optie valt duurder uit maar je krijgt wel een naadloos resultaat. Bovendien is microcement vrijwel niet onderhevig aan scheuren. Bedenk ook dat microcement ten minste zeven dagen nodig heeft om te drogen voordat je erop kunt lopen en het duurt een maand voordat dit materiaal kan worden gebruikt in een natte ruimte.

Zodra je de perfecte vloerbedekking voor je natte cel hebt gekozen, kun je een begin maken met het ontwerp van jouw ideale ruimte. Wij hebben alles wat je nodig hebt om een moderne, duurzame natte ruimte te creëren die ideaal is voor de moderne woning, van pakketten voor natte ruimtes tot aan vloerverwarming en nog veel meer. Maak vandaag nog een keuze uit ons gehele assortiment.

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren