Hoe Bespaar Je Geld In De Badkamer

We moeten allemaal onze buikriem aanhalen. Daarom willen we graag geld besparen, vooral thuis. De energieprijzen gaan door het dak en veel mensen maken zich zorgen over hun energierekening. Hier krijg je een aantal tips van onze experts over hoe je kunt geld kunt besparen in de badkamer. We hopen dat deze eenvoudige tips goed van pas komen en je een lagere energierekening opleveren.

Hier vind je onze tips:

Houd je watergebruik in de gaten en vermijd verspilling

Wist je dit al? Als je elke dag één minuut minder lang doucht kun je tot aan tot zeven liter water per dag besparen.

We laten vaak de douche of de kraan lopen terwijl we ons wassen of onze tanden poetsen. Echter, door de watertoevoer kort even uit te zetten kun je meer geld besparen dan je zou denken. Je laat normaal gezien de kraan lopen, dat maakt weinig verschil uit, toch? Niet dus, deze kleine aanpassingen van je gewoontes hebben vaak de meeste invloed op je energierekening. Als je onder de douche stapt, zet het water dan uit terwijl je je inzeept en ook voordat je de shampoo of conditioner uitspoelt, om waterverspilling te voorkomen. Hetzelfde geldt voor tandenpoetsen: als je de kraan dichtdraait tijdens het poetsen, kunt je in de loop van het jaar een aanzienlijk bedrag besparen. Gezinnen kunnen ook hun steentje bijdragen. Zorg er dan wel voor dat iedereen gewend raakt aan deze nieuwe gewoontes. Je kunt er een spelletje van maken voor jongere kinderen: wie is de snelste of wie kan douchen binnen de paar minuten die hun favoriete liedje duurt.

Douchen is beter

Een weetje? Als je elke dag één minuut minder lang doucht kun je tot aan tot zeven liter water per dag minder verbruiken.

Inderdaad, een douche is veel energiezuiniger dan een bad. Een goed gevulde badkuip verbruikt maar liefst 90 liter water, in een verhouding van 30 liter koud en 60 liter warm water. Douchen is aanzienlijk zuiniger. De aanbevolen douchetijd is 4 minuten maar zelfs als je langer wilt ‘inweken’, gebruikt de douche toch minder water. Als je een watermeter hebt kun je hier nog meer van profiteren.Als je je badkuip laat ombouwen naar een douche kun je het beste een waterzuinige douche installeren in je badkamer of natte kamer. Als je nog steeds een ouderwetse douchekop hebt, kan dit ook een bron zijn van waterverspilling. Monteer een eenvoudige nieuwe douchekop om te besparen op water- en energiekosten.

Bespaar geld dankzij renovaties

Dit is misschien niet het juiste moment om je huis ingrijpend te verbouwen, echter, het is een feit dat dankzij een nieuwe badkamer de waarde van je huis met bijna 3% kan toenemen. Je kunt de kosten van je badkamerrenovatie gemakkelijk in de hand houden door het grootste deel van het werk zelf te doen. Je kunt immers zelf tegels zetten, een nieuwe bergruimte installeren of zelfs een moderne natte cel toevoegen dankzij onze eenvoudige kits. Als je het grootste deel van het doe-het-zelfwerk voor je eigen rekening neemt kun je het geld dat je daarmee bespaart, gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe badkamer een gezond economisch en financieel plaatje oplevert. Win advies in van een professionele loodgieter over de beste manier om je energierekening te verlagen. Je kunt je verwarming aanpassen of zelfs ander sanitair kiezen voor douches, toiletten en wastafels.

Als je op zoek bent naar een manier om te bezuinigen in de badkamer, is het wellicht tijd om de bestaande ruimte te moderniseren. Een verouderde badkamer kan meer kosten met zich meebrengen dan je wellicht zou denken. Misschien is het tijd om eens een kijkje te nemen bij de allernieuwste en zeer voordelige

doucheschermen en wetroom-installaties van Badkamer Materiaal?

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren