Vloerverwarming

Hebben uw vloerverwarmingsmatten een secundaire of primaire uitvoer?

De aandacht zou niet alleen naar de vloerverwarming moeten uitgaan, maar meer naar de totale isolatie van het pand. Onze verwarmingsmatten hebben een capaciteit van 150 W / m2 (vereist voor VDE-goedkeuring) en de werking hiervan is afhankelijk van de isolatie in het pand. Isolatie onder de vloerverwarming is nodig voor maximale warmte in de kamer. Vervolgens is isolatie in de kamer noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de warmte in de kamer blijft. In nieuwbouw omstandigheden is er geen probleem, omdat de isolatienormen tegenwoordig extreem hoog zijn. In oudere woningen, waar isolatie ontbreekt, zien we regelmatig een probleem. Conclusie: wanneer de isolatie goed is, zou er geen enkel probleem moeten zijn. Wanneer u hierover bezorgd bent, dan kunt u een warmteverliesberekening (laten) uitvoeren.

Mocht u nog meer vragen over de Sunfloor-producten hebben, dan stuur ik deze door naar de fabrikant en die zal u graag verder van dienst zijn.

Miriam

076 - 5613190


Kan er elektrische vloerverwarming worden gebruikt bij dit product?

Beste klant,

Onze doucheplaten zijn zeker geschikt voor vloerverwarming, die dient wel óp de plaat te komen.

De doucheplaten zijn gemaakt van XPS-schuim, wat geweldig isoleert, dus als de vloerverwarming erónder wordt geplaatst, dan levert die vloerverwarming slechts een beperkte warmte. Door die isolatie zou de vloer bovenop de doucheplaat niet zo warm zijn als de rest van de vloer.

Let op: de bak heeft een lip van 15 mm, en dat is de ruimte die je nodig hebt om je tegels, je vloerverwarming en je tegellijm op te plaatsen. Je moet dus controleren hoe dik je tegels en vloerverwarming samen zijn. Als ze samen minder dan 15 mm zijn, dan kunnen ze goed op onze doucheplaat worden gebruikt.

Vriendelijke groeten

Miriam

076 5613190


Kan de doucheplaat worden gebruikt met vloerverwarming?

Dear Richard,

I can confirm that the tray can be used with underfloor heating. Please notice it should be installed on top, not under the tray (because of the insulation properties of the board).

Our underfloor heating has fully sheathed cables, which means it can be used even in wet areas.

Kind regards

Miriam


Kan de doucheplaat worden gebruikt met vloerverwarming?

Beste Jony,

Jazeker, deze douchebak kan worden gebruikt met vloerverwarmingskabels. Houd er echter rekening mee dat XPS, het materiaal waarop deze douchebak is gebaseerd, een geweldige warmte-isolator is, dus mocht je vloerverwarming ónder de lade werd geïnstalleerd, dan heeft de vloerverwarming slechts een beperkte impact hebben op je tegels.

We raden aan om vloerverwarming alleen bóvenop de bak te installeren, direct onder de tegels. U kunt ook de verwarming installeren op het gebied rond de bak. Heet water zorgt meestal voor voldoende warmte in de douche en verwarming op de andere delen van de vloer in een doucheruimte kan het water veel sneller doen verdampen dan normaal.

Ik help u graag als u meer vragen heeft.

Met vriendelijke groeten

Miriam

076 - 5613190


Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren