De Voordelen Van Vloerverwarming

Vloerverwarming werd ooit beschouwd als het toppunt van luxe, maar ligt nu binnen het bereik van meer huiseigenaren dan ooit tevoren dankzij de moderne technologie. Indien je overweegt de sprong te wagen en het verwarmingssysteem in jouw woning te moderniseren, kan een vloersysteem wellicht uitkomst bieden. Hier vind je een aantal redenen waarom een overstap naar vloerverwarming de ideale oplossing kan zijn.

  1. Energiezuinig

Onderzoek heeft aangetoond dat vloerverwarming veel zuiniger omgaat met energie vergeleken met traditionele radiatoren, met als gevolg een besparing op de stookkosten. Wij adviseren huiseigenaren om een energie-efficiëntietest te laten uitvoeren voordat ze overschakelen op vloerverwarming; deze test geeft inzicht in de effectiviteit van de huidige isolatie en zorgt ervoor dat je verwarming optimaal presteert. Nog een energie-pluspunt van vloerverwarming: de 'afkoelingsfactor'. Als je de vloerverwarming uitschakelt houdt het vertrek de warmte langer vast vergeleken met het uitzetten van een conventionele radiator.

  1. Lage onderhoudskosten

Een van de voornaamste redenen voor de overstap naar vloerverwarming is dat  je weinig kwijt bent aan onderhoud. Polypropyleen is een van nature sterk materiaal en wordt ingezet voor zowel water- als elektrische vloerverwarmingssystemen. Het is van groot belang dat deskundige monteurs met grondige kennis van PE de installatie van watergevoede verwarming uitvoeren waarbij ze rekening moeten houden met de BS EN 1264-certificering. Dit betekent dat de installatie betrouwbaar is en doorgaans gedekt wordt door een minimumgarantie van 25 jaar. Ideaal als je een beetje extra zekerheid op prijs stelt als je eenmaal besluit om een nieuw systeem aan te schaffen. 

  1. Lage energiekosten

Wellicht heb je de indruk dat vloerverwarming tot hogere maandelijkse uitgaven leidt. In feite kan het goedkoper zijn dan vele traditionele centrale verwarmingssystemen. Door de stijgende gasprijzen worden de gebruikelijke radiatoren en centrale verwarmingssystemen een dure optie maar andere factoren spelen ook een rol om te beoordelen hoe doeltreffend vloerverwarming kan zijn. De totale kosten van vloerverwarming hangen af van een aantal omstandigheden. De isolatiefactor van de ruimte speelt een rol maar bedenk ook hoe lang de verwarming aanstaat. Een huis met een hoge isolatiegraad brengt uiteraard een lagere energierekening met zich mee; echter, het type verwarmingssysteem dat je kiest is ook van groot belang. Een op water gebaseerd systeem heeft meestal lagere kosten en geeft een hoger rendement, maar de initiële installatiekosten kunnen snel oplopen. Een elektrisch systeem valt in het gebruik duurder uit maar is goedkoper om te installeren. 

  1. Verhoogd Comfort

Er is geen fijner gevoel dan met blote voeten op een warme vloer te stappen, vooral als het ‘s winters koud is. Dit is al een duidelijk pluspunt wat comfort betreft. Daarnaast kan een vloerverwarmingssysteem ook helpen om een constant temperatuurprofiel in de kamer te handhaven. Dit betekent dat, in tegenstelling tot de gebruikelijke verwarmingsopties, de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Met andere woorden, de warmte concentreert zich niet rond de warmtebron. Met vloerverwarming kun je genieten van een volledig uitgebalanceerd klimaat dat minder afhankelijk is van convectie.

  1. Bevordert de hygiëne

Een voordeel van vloerverwarming waaraan je wellicht nog niet gedacht had is een verbeterde hygiëne. Laag aan de grond ontwikkelt zich vaak vocht en de vloer vormt – helaas – dus de perfecte voedingsbodem voor huisstofmijt en ander ongedierte. Schakel over naar vloerverwarming en je merkt dat het aantal insecten en bacteriën in je woning aanzienlijk vermindert. Dit is vooral van belang als je last hebt van aandoeningen aan de luchtwegen, astma bijvoorbeeld. Om deze reden bevelen gezondheidsdeskundigen vaak vloerverwarming aan.  

Er zijn nog meer voordelen verbonden aan de installatie van een vloerverwarmingssysteem thuis; echter, als je al overtuigd bent van de voordelen kun je vandaag al een begin maken. Ons assortiment aan vloerverwarming biedt alles wat je nodig hebt om je huis nog beter te verwarmen, van verwarmingsmatten tot thermostaten. Neem gerust contact op met het team voor meer informatie.

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Gerelateerde producten

€ 140,69 € 200,99
Deze SUNFLOOR vloerverwarming plakkende mat heeft een oppervlakte van 3 m² - (50 cm x 6 m) en een vermogen van 450 W. Het is een moderne en eenvoudig te installeren oplossing die zowel voor  hoofdverwarming maar ook voor bijverwarming gebruikt kan worden. Dankzij de geringe dikte (minder dan 4 mm) is het  installeren eenvoudig en er wordt meestal geen...
Sunfloor Vloerverwarming

Smart WiFi Digitale Thermostaat Wiper Sunfloor Wit

Sunfloor
€ 92,51 € 132,15
Thermostat De C16Wi-Fi is een intuïtief programmeerbare thermostaat die wordt gebruikt om het elektrische vloerverwarmingssysteem of waterverwarmingssysteem te regelen. Het houdt de temperatuur in huis comfortabel en minimaliseert het energieverbruik. Installeer de app op uw smartphone om het verwarmingssysteem met de wifi thermostaat op afstand te bedienen.
Sunfloor Vloerverwarming

Smart WiFi Digitale Thermostaat Wiper Sunfloor Zwart

Sunfloor
€ 92,51 € 132,15
Thermostat De C16Wi-Fi is een intuïtief programmeerbare thermostaat die wordt gebruikt om het elektrische vloerverwarmingssysteem of waterverwarmingssysteem te regelen. Het houdt de temperatuur in huis comfortabel en minimaliseert het energieverbruik. Installeer de app op uw smartphone om het verwarmingssysteem met de wifi thermostaat op afstand te bedienen.

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren