Hoe Voeg Ik Thuis Een Extra Doucheruimte Toe

We hebben allemaal weleens thuis rondgekeken en ons afgevraagd hoe we optimaal gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte. Een van de meest populaire upgrademogelijkheden voor huiseigenaren is om thuis een extra badkamer of doucheruimte te installeren. Als je overweegt nog een badkamer aan je huis toe te voegen, levert dit een groot aantal voordelen op. Je vermijdt de ochtendstormloop op de badkamer. Bovendien kan een extra badkamer de verkoopprijs van je huis met ongeveer 10% verhogen. Een goede optie als je te zijner tijd van plan bent te verhuizen. 

Dit type renovatie is niet zo ingrijpend als het lijkt. Van de benodigde ruimte tot de totale kosten, dit is een project waar de voordelen meer dan opwegen tegen de benodigde moeite. Hier kom je alles te weten over hoe je een extra douche of badkamer thuis kunt aanleggen. 

Waar kun je een doucheruimte toevoegen?

Als je een nieuwe badkamer overweegt heb je waarschijnlijk minder ruimte nodig dan je denkt. De benodigde ruimte hangt uiteraard ook af van wat je van plan bent. Voor een standaard doucheruimte heb je simpelweg geschikte stopcontacten, ventilatie en geluidsisolatie nodig. Hier vind je onze tips voor als je op zoek bent naar de perfecte ruimte om een badkamer in te bouwen. 

Kasten/garderobes: In vele woningen vind je opbergkasten of garderobes die uiteindelijk alleen maar dienst doen als rommelhok. Als dit bij jou thuis ook het geval is, kun je deze ruimte op een betere manier gebruiken. Je kunt hem met weinig moeite omtoveren tot een nieuwe badkamer. 

Gang: Als je een mooie lange gang hebt (gefeliciteerd!), kun je een deel daarvan inzetten om als nieuwe badkamer te gebruiken. Dit is een bijzonder goed idee als je gang uitloopt op een raam en er aan weerszijden geen deuren zijn. Dit is een van de meest populaire locaties voor extra doucheruimtes omdat ze in dat geval heel gemakkelijk te installeren zijn. 

Slaapkamers: Een grote ouderslaapkamer kan gemakkelijk worden omgetoverd in een en-suite door een doucheruimte toe te voegen. Als je een moderne woning hebt met een reeds ingebouwde en-suite, kun je deze ruimte uitbreiden en verbeteren om nog comfortabler te genieten van een douche. 

Hoe ontwerp je een nieuwe doucheruimte?

Alles draait om de planning als je een nieuwe kamer aan je huis wilt toevoegen, en dit geldt in nog sterkere mate voor een badkamer of doucheruimte. Het is essentieel om strategisch te denken om zowel de bouwtijd als de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hier vind je de tips van onze experts. 

  • Indien mogelijk, installeer nieuwe armaturen in de buurt van reeds bestaande water- en afvoerleidingen. Zo kun je veel geld en tijd besparen. 
  • Wees er zeker van dat je vloer het gewicht van een nieuwe bad- of doucheruimte aankan. Een douche of bad kan een groot gewicht hebben en daarom is het uitermate belangrijk dat je je bewust bent van de capaciteit van je vloerbalken. 
  • Maak optimaal gebruik van de ruimte in je nieuwe vertrek door voor een schuifdeur te kiezen of een deur die naar binnen opengaat. Als je bezoek hebt kunnen je gasten ook makkelijker gebruik maken van je nieuwe kamer. 
  • Kies producten die gemak combineren met een innovatief ontwerp. Een bouwpakket voor een natte ruimte is een goede keuze als je een moderne doucheruimte wilt creëren. 
  • Het nieuwe vertrek moet geventileerd zijn. Het is ideaal als je nieuwe doucheruimte een raam heeft. In vertrekken zonder raam moet je een kanaalventilator plaatsen. 

Ben je er klaar voor om thuis een nieuwe doucheruimte te installeren? Hier vind je een overvloed aan ideeën om een moderne doucheruimte te creëren die jarenlang meegaat. Ontdek ons volledige assortiment aan bouwpakketten voor natte cellen, douchewanden en nog veel meer, of ga een gesprek aan met een van onze teamleden die altijd klaar staan met hulp en advies.

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Gerelateerde producten

Onze “OneWay Fall Showerlay Wiper 900 x 900 mm Line Ponente” is een inloopdoucheplaat met een geïntegreerde douchegoot. Deze doucheplaat wordt gekenmerkt door een enkele helling in één richting, gevormd naar de afvoergoot. Afhankelijk van het type vloer en de grootte van de helling die nodig is, zijn er twee diktes beschikbaar: 30 mm en 40 mm. De “OneWay...
€ 191,18 € 318,63
2 Reviews
De Wiper douchegoot 500 mm Premium Ponente wordt geleverd in  een set inclusief sifon, stelpoten en afdichtingsmanchet. Dankzij de bijgeleverde stalen kraag en afdichtingsmanchet wordt een perfecte waterdichtheid gegarandeerd.  De douchegoot is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal type 304 voor een hoge corrosie- en reinigingsbestendigheid. De afvoer...
Kimband en Kimpasta

Kimband en Kimpasta Afdichtingsset Wiper 3,5 m²

WIPER
TKW3
€ 86,99
13 Reviews
De afdichtingsset wordt gebruikt in ruimtes en op vloeren die worden blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid (bijv. badkamers, douches, toiletten, wasruimtes, keukens, enz.). Het beschermt de vloer waarop bijvoorbeeld keramische tegels en vloerbedekkingen moeten worden geplaatst. Het kan op veel verschillende materialen worden gebruikt, zoals op gipsplaat,...

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren