Hoe Maak Ik Mijn Douchewand Schoon

Een douche is ontspannend en verfrissend. Daarom moet jouw douche er zo goed mogelijk uitzien. Als je elke dag een douche neemt dan kunnen jouw douchewanden snel vuil worden door zeepresten, kalkaanslag of achtergebleven haar. Als je graag wilt dat jouw douchewand of -cabine er nog net zo smetteloos uitziet als op de eerste dag, lees dan verder. Wij vertellen je precies hoe je jouw douchewand weer kan laten glanzen.

En nu aan de slag!

Wat heb ik nodig om mijn douchewand te reinigen?

Er zijn honderden producten op de markt die allemaal geschikt zijn voor deze klus. Ongetwijfeld heb je deze producten al in jouw schoonmaakkast staan: 

. 

  • Jouw gebruikelijke badkamerreiniger (merk naar keuze)
  • Wisser
  • Spons
  • Spuitfles 
  • Witte azijn
  • Microvezeldoekje

Hoe maak ik een douchewand of douchecabine schoon

Stap 1: Vóór de schoonmaak, neem ruim de tijd om de douche helemaal leeg te ruimen, inclusief alle toiletartikelen, douchematten, opbergdozen en -kastjes en alles wat ter decoratie dient. Kortom, alle losse voorwerpen!

Stap 2: Gooi alle spullen die je niet meer gebruikt en alleen maar vuil ophopen weg. Nog beter: recycle ze. Ja, dit geldt ook voor die oude flessen met shampoo! Je wilt toch voorkomen dat er zich weer rommel ophoopt in jouw zojuist schoongemaakte badkamer.

Stap 3: Breng een flinke laag reinigingsmiddel aan op de douchewand met behulp van de spuitfles. Laat een paar seconden inweken en schrob dan zachtjes met een vochtige spons om zeepresten, kalkaanslag en ander vuil te verwijderen. 

Stap 4: De douche is nu grondig geschrobd, vlekkeloos en zonder kalkaanslag. Spoel nu de hele douchewand af met koud water en vergeet niet om ook rondom schoon te maken.

Stap 5: Pak een wisser om overtollig water te verwijderen en kalkaanslag en strepen op de douchewand te voorkomen.  Een bijkomend voordeel is dat de douchewand sneller opdroogt en je minder kans hebt op lelijke vlekken en strepen. 

Stap 6: En nu een mooie glans! Verdun witte azijn met water in de spuitfles. Maak genoeg vloeistof aan om de hele douchewand te bedekken.  Napoetsen met een zachte, schone microvezeldoek en je douche ziet er als nieuw uit. 

Ziezo, een snelle en doeltreffende manier om jouw douche in topconditie te houden. Ons advies is om jouw douchewand of -cabine ten minste één keer per maand grondig te reinigen om kalkaanslag, schimmel of ander vuil de baas te blijven. Om jouw douchewand goed schoon te houden raden wij aan om deze na elk gebruik af te spoelen; een korte spoeling met koud water is voldoende voor een opfrisbeurt waardoor jouw douchewand er altijd goed uitziet.

Wil je graag je huidige douche vervangen of verbeteren? Bekijk dan eens het assortiment aan douchewanden verkrijgbaar via b Badkamer Materiaal!

Screenshot 137
David Leenders

David Leenders' Bio

Expertise: Klantenservice, Verkoop, Vloerverwarming, Douchegoten

Over David

David Leenders is een ervaren professional in klantenservice en verkoop, met gespecialiseerde kennis in vloerverwarming en douchegoten. Zijn reis door de industrie kenmerkt zich door een diepgaande inzet om klantbehoeften te begrijpen en te vervullen, en zijn expertise is evident in elke interactie en elk project dat hij onderneemt.

Specialisatiegebieden

Vloerverwarming: Davids expertise in vloerverwarming is uitgebreid, van installatietechnieken tot langetermijnonderhoudsstrategieën.

Douchegoten: Zijn kennis strekt zich uit tot geavanceerde oplossingen voor douchegoten, waarbij hij inzicht geeft in de nieuwste technologieën en trends in natte ruimtes en lineaire douchegoten.

Blogbijdragen

De blogartikelen van David weerspiegelen zijn uitgebreide ervaring in klantenservice, verkoop en technische kennis. Zijn schrijfsels bieden een mix van praktisch advies, inzicht in de branche en een scherp begrip van wat klanten zoeken in moderne oplossingen.

Reacties (0)

Geen reacties op dit moment
Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken
×

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Sluiten Aanpassen Alles accepteren